Fria ord

Scout 2001 - ett minne för livet

Fria ord Artikeln publicerades

Här är ett axplock av alla mail och brev som kommit till tidningen angående bevakningen av scoutlägret i Rinkaby.


Hej!
Innan det ”stora lägret” Scout 2001 visste vi knappt att det fanns en tidning som hette Kristianstadsbladet men nu vet vi. Min fru och jag har hållt på med scouting i flera år, men de ”stora lägren” har vi av olika skäl tvingats ”lägga bakom oss”. Självklart är vi medlemmar i en scoutkår och ställer upp och stödjer de ledare och andra vuxna som jobbar i ”frontlinjen” på olika sätt. Men det är inte utan att det ”kliar i de gamla lägerbenen” när det drar ihop sig till scoutläger.
Våra barn är vuxna och aktiva ledare i vår scoutkår vilket vi är mycket glada för, självklart deltog dessa på Scout 2001, samtidigt som lägret genomfördes var vi på vårt ”sommartorp” i Västergötland och semestrade.
Men just ”scoutlägerveckan” på Rinkabyfältet blev för oss ingen vanlig semestervecka och detta
tack vare er tidnings alldeles eminenta bevakning av Scout 2001. Vi upplevde det faktiskt som om vi själva hade förmånen att få delta tack vare detta.
Kunde fortsätta att ”strö rosor” över Er tidnings fantastiska insats men avrundar med att framföra ett stort och innerligt tack till alla (ingen nämnd och ingen glömd) på Kristianstadsbladets redaktion som gjorde detta möjligt!
Tack och lycka till med er tidning.
Med vänliga hälsningar
Ulla och Per-Eric
Sellman
Torslanda

(sommarboende strax söder om ”Västgötaslätta”)
Medlemmar i Backa:s SSF-kår i Göteborg
PS. Självklart har vi Kristianstadsbladet som vår ”startsida” i datorn, och sannolikt får den vara kvar där ett bra tag till! DS


Vill framföra ett stort tack och en ännu större eloge för det fantastiska sätt på vilket Ni bevakat och rapporterat från Scout 2001!
För oss som deltog har det varit till stor glädje att kunna se den allsidiga och balanserade bild Ni givit av lägret, och dessutom en mycket positiv överraskning att få den sammanfattande specialtidningen vi utcheckningen!
Löpande under veckan har jag även tipsat vänner nära och fjärran om nätversionen, de som inte kunnat deltaga har den vägen kunnat känna sig nära vårt läger.
Med vänlig hälsning,
Agneta Pålsson
Nosaby ScoutkårJag har läst era artiklar från lägret 2001 och jag måste gratulera er till att ni har tagit er tid att sätta er in i vad scouting är och vad det kan innebära för unga människor idag, och skriva så bra som ni har gjort.... Tack
Med scouthälsning
Joachim Wallberg CTO


Tack för en suverän bevakning av Scout 2001! Här har Bladet gjort en pionjärinsats...
I lördags, när jag besökte lägret på plats, kände jag mig redan välinformerad tack vare alla edra ”knäck” och all er servicejournalistik från Rinkaby. Skulle ni vilja skicka mig ett par ex. av den speciella tidning ni delade ut till scouterna?
Tack på förhand!
Bertil N
HässleholmTack för er fina bevakning av Scout 2001!
Det har varit en tillgång för oss ute i landet som inte kunnat vara med under veckan att följa vad som hänt på lägret genom Kristianstadsbladet!
Lennart Lundahl
VästeråsEftersom ni verkar vara den enda tidningen som verkligen har följt Scout 2001 hoppas jag att ni skulle kunna hjälpa mig och min son som var med på lägret.
Jag har jagat artiklar från lägret men HD och NST som finns där jag bor har inte följt upp något alls.
Har tryckt ut de artiklar jag hittat hos er på Internet.
Heidi Löwgren
Örkelljunga


Ett stort tack för det omfattande särtrycket om Scout 2001.
Var med på lägret i By 103 Adolf Fredriks scoutkår Stockholm.
Vänliga scouthälsningar
ÅKE LILIEBLAD
Vargunge 1937
och så vidare


Hej
Jag är en mamma till en pojke som varit med om Scout 2001 nere i Rinkaby under v 31.
Jag vill varmt tacka för den otroligt goda information som Ni via Er tidning har givit oss föräldrar som bor en bit bort.
Det känns nästan som man själv varit med om allt roligt som scouterna gjort.
Än en gång
tack för Er finfina rapportering från Scout 2001.
Med vänliga hälsningar
Anette Olsson
VärnamoTack för ett föredömligt bevakat scoutläger av dina journalister och tidning!
Jag har under veckan läst Kristianstadsbladet varje dag, via webben, och på det sättet kunnat följa mina tre barns upplevelser.
Hälsningar
Cecilia Vikström
Mamma till tre SMU-scouter från JakobsbergHej Peter
Väl hemma, och i jobb igen, har jag haft möjligheten att både njuta av tidningarna från lägret och nu också surfa runt på era websidor.
Jag är mycket imponerad över den bevakning ni har haft runt Scout 2001. Jag tror att det i väldigt stor utsträckning bidragit till att lokalbefolkningen känt att de varit delaktiga och därför inte uppfattat lägret som något stort och skrämmande.
För oss som är ”lägerfreaks” har ert jobb ju dessutom gjort det lättare att spara på minnen från ett fantastiskt läger - jag hann inte få med mig den extraupplagan som delades ut i söndags, men har förvissat mig om att en funktionärskompis tog hand om mitt ex också. Skall bli jättekul att få läsa – och spara.
Ett stort och varmt tack till dig och dina medarbetare för denna utmärkta service!
Med scouthälsning
Anita Lindqvist
förbundsordförande Svenska scoutförbundet


Hejsan! Först och främst vill jag tacka för allt intresse ni visat oss scouter.
Jag har en liten fråga. Det är så att jag aldrig fick tag i någon minnes bilaga från lägret, vilket känns väldigt trist. Så om ni har möjlighet så skulle jag bli enormt glad om ni kunde skicka en sådan till mig. Tack på förhand!

Kajsa Hjelm
Hudiksvall


Stort tack för alla fina artiklar om scoutlägret på Rinkaby-fältet och tack även för alla gratisexemplar av tidningen som vi fått till vårt klipparkiv.
Med vänlig hälsning

Scoutmuseet i Malmö

Vill bara tala om att det varit kul att läsa allt ni skrivit från Scout 2001 under veckan som varit.
Har själv tre barn som deltagit i lägret och vår lokala tidning har endast haft ett reportage.
Tack för reportagen/

Agneta Selldén
Västerås