750 liter diesel läckte ut i dagvattenbrunnar

Hässleholm Artikeln publicerades

En fulltankad lastbil läckte på morgonen ut stora mängder diesel vid varuintaget till Kvantum i Hässleholm och rann ner i dagvattenbrunnar.

Det var när en lastbil skulle backa in till varuintaget vid Kvantum på fredagsmorgonen som den av misstag körde rakt in i en mur. Vid kollisionen ska det ha gått hål på tanken och diesel började rinna ut.

– Man uppskattar att 750 liter diesel hade åkt ut i dagvattnet, säger Johan Wendt, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Arbetet med att försöka stoppa dieselflödet blev stort. Förutom räddningstjänsten var Hässleholms miljö och Hässleholms vatten inkopplade.

– De försökte täta ledningar så snabbt de kunde och sög i två eller tre brunnar. Men det kommer nog vara en långdragen process, man kommer förmodligen behöva ta prover under en lång tid, säger Johan Wendt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.