Alla ville hylla Bengt Andersson

Hässleholm Artikeln publicerades

Hundratals personer kom till Hässleholmsgården för att hylla avgående kommunalrådet Bengt Andersson i Hässleholm.

Måndagen den 31 juli var den sista arbetsdagen som kommunalråd för Bengt Andersson (s).

Bengt Andersson som fyller 60 år i augusti har en lång karriär bakom sig som politiker i Hässleholm.

Redan som 25-åring blev Bengt Andersson invald som suppleant i kommunfullmäktige för socialdemokraterna. Sedan blev uppdragen fler och fler.

Han blev ordinarie ledamot i kommunstyrelsen 1983 och kommunalråd i maj 1991, då han efterträdde Lennart Jönsson på kommunalrådsposten.

Efter tre år som oppositionsråd har sedan Bengt Andersson varit det ledande kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande i tolv år i sträck.

Det har varit händelserika år i kommunens historia, där Bengt Andersson varit den drivande kraften i olika projekt och omdaningar i kommunen. Efter alla dessa år i kommunledningen var det självklart många som ville hylla Bengt Andersson när kommunkansliet anordnat en mottagning för honom på Hässleholmsgården.

Det var en strid ström av gratulanter som kom för att hylla den populäre politikern och det var en mängd presenter som radades upp i Hässleholmsgårdens foajé.

Det var gratulanter från de olika förvaltningarna och bolagen, men även representanter från grannkommunerna fanns på plats för att hylla Bengt.

Många av gratulanterna hade i sitt presentval tänkt på Bengt Anderssons stora intresse för jakt.

Bengt får nu större utrymme för sin stora hobby. Han berättade också att han i höst för första gången ska ut på björnjakt i Härjedalen.Ewe Nilsson

0451-830 50

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se
HÄSSLEHOLM