Biljakt slutade öster om Örkelljunga

Hästveda Artikeln publicerades
Det blev biljakt mellan Hästveda och Örkelljunga på onsdagseftermiddagen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Det blev biljakt mellan Hästveda och Örkelljunga på onsdagseftermiddagen. Arkivbild.

En bilist som inte stoppade i en poliskontroll jagades mellan Hästveda och Örkelljunga.

– Det är inte lönt att köra från polisen – det blir stopp ändå, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

Det var på tisdagseftermiddagen som en bilist vägrade att stanna i en poliskontroll i Hästveda. Polisen tog upp jakten på bilisten som stundtals körde ganska fort.

– Därför är han misstänkt för bland annat vårdslöshet i trafik, säger Fredrik Bratt.

Flera polispatruller deltog i jakten som tog stopp efter ungefär en halvtimme när föraren stannade på riksväg 24, nio kilometer öster om Örkelljunga.

Två personer färdades i bilen och föraren, en 19-årig man, saknade körkort. Han fick följa med polisen för provtagning och han är inledningsvis misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk, ej stannat på polismans tecken och vårdslöshet i trafik.

Passageraren är misstänkt för narkotikabrott, eget bruk och innehav. Han är även misstänkt för brott mot knivlagen. Också han fick följa med polisen för provtagning.

”Bilen kommer att tas i beslag enligt trafikbrottslagen för att förhindra fortsatt brottslighet. Ingen person skadades i samband med händelsen.”, skriver polisen på sin hemsida.