Bowlingbolag försatt i konkurs

Hässleholm Artikeln publicerades

Det har varit stängt en tid, sedan alkoholtillståndet drogs in. Nu står det klart att W & M Restaurang på Zuperbowl, är försatt i konkurs.

Restaurangen på Zuperbowl försattes i konkurs under måndagen.
Foto: Tomas Polvall
Restaurangen på Zuperbowl försattes i konkurs under måndagen.

Beskedet kom från tingsrätten under måndagen. Zuperbowl stängdes den 29 juni, sedan socialnämndens arbetsutskott nekat serveringstillstånd.

Förra året köpte bolaget Lövet fastigheten som rymmer Zuperbowl och tog över verksamheten. Kristianstadsbladet har utan framgång sökt en av ägarna, Rami Atou, som driver Lövet tillsammans med Morgan Kiefer.

I Norra Skåne förklarade Rami Atou tidigare i sommar att missförstånd låg bakom problemen med alkoholtillståndet.

– Mellan vår ansökan och den gamla ägarens ansökan var det en överlämningsperiod på tio dagar som vi inte visste om, berättade han då.

Det uppdagades att alkohol sålts utan tillstånd under perioden.

I brist på serveringstillstånd bedömde Rami Atou och Morgan Kiefer att det inte var möjligt att ha verksamheten igång. Under måndagen stod det alltså klart att W & M Restaurang, namnet på bolaget som stått bakom försäljningen, är satt i konkurs.

Kristianstadsbladet har under veckan sökt konkursförvaltare Håkan Molander, Amber Advokater. Han kan ännu inte kommentera ärendet närmare än att det konkursförsatta bolaget enligt uppgift inte bedriver verksamhet.

Edgångssammanträdet hålls den 3 oktober.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.