Brand i flerfamiljshus – boende fick evakueras

Hässleholm Artikeln publicerades

Polis och räddningstjänst ryckte på söndagsmorgonen ut till Sommarvägen i Hässleholm. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand.

Det strax efter klockan 08 på söndagsmorgonen som larmet om en brand i en källare till ett flerfamiljshus nådde SOS. Alla boende i byggnaden fick utrymma.

– Byggnaden har varit utrymd. Det fanns larm som fungerade bra, säger Magnus Carlsson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Hässleholm.

– Det var en del av inventarierna som brann, men det var släckt inom några minuter, säger han.

Räddningstjänsten var kvar på platsen en stund och fick hjälpa till med att ventilera i källaren. De boende kunde sedan återvända till sina lägenheter.

Polisen spärrade av platsen för att göra en teknisk undersökning. En anmälan om försök till mordbrand har upprättats.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.