Sex bilar brann i garage på Norra Station

Hässleholm Artikeln publicerades
Släckningsarbetet var omfattande.
Foto: Bosse Nilsson
Släckningsarbetet var omfattande.

 

Sex bilar har brunnit i ett underjordiskt garage på Norra station som blev kraftigt rökfyllt. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Hässleholm

Vid 17.40-tiden passerade Michael Helgesson, som bor i området, Norra station när han var ute och gick med hunden.

 

Foto: Bosse Nilsson

– Då såg jag svart, kvalmig och oljig rök stiga upp från garaget. Jag hade ingen mobil med mig, men ringde på hos en granne som ringde brandkåren.

Såväl polis som ambulans och räddningstjänst ryckte ut till branden i det underjordiska garaget vid Norra Stationsgatan i Hässleholm. De möttes av ett rökfyllt garage och brandmännen hade svårt att se någon längre sträcka, men till slut kunde de konstatera att det brann i sex bilar.

Räddningstjänsten i Hässleholm fick ta hjälp av kårer från Sösdala och Kristianstad, som mest var de 19 personer. Vid 19.30-tiden var bränderna släckta.

– I stort sett är det släckt. Det är eftersläckning i lite metall och sådant i bilarna, men arbetet försvåras av att det rasar betong från taket som släpper på grund av värmen, sa räddningsledaren Magnus Carlsson.

Räddningsledare Magnus Carlsson.
Foto: Bosse Nilsson
Räddningsledare Magnus Carlsson.

Ingen person uppges ha skadats i branden, men de nedbrunna bilarna hade omfattande skador. Räddningsledaren visste inte vid 19.30-tiden huruvida fler bilar hade drabbats av bränder.

– Men det finns säkert fler bilar som kan vara rökskadade.

Efter 19.30 väntade fortsatt arbete med eftersläckning och ventilering.

Det är oklart hur bränderna startade. Polisen misstänker att det kan vara anlagda bränder och rubricerar det som misstänkt mordbrand.

– Inget tyder på att det har startat naturligt. Vi är tacksamma för iakttagelser som har gjorts mellan klockan 17 och 18, säger polisens jourhavande förundersökningsledare, Henrik Johansson.