Brist på frivilliga som kan stötta drabbade

Hästveda Artikeln publicerades
Med hjälp av traktor och gödseltank vattenbegjuter man vägarna i skånska Hästveda.
Foto: Johan Nilsson/TT
Med hjälp av traktor och gödseltank vattenbegjuter man vägarna i skånska Hästveda.

Det råder brist på frivilliga personer med lokalkännedom som kan bidra med hjälp till de evakuerade på Hantverksgården i Hästveda.

Sedan i går har funnits representanter från Röda korset och frivilliga Hästvedabor på plats. Det är många som har slutit upp för att hjälpa till, men frivilligarbetet har tagit på krafterna.

– Vi vill gärna hem och sova lite, säger Johanna Svensson som tillsammans med sin bror Daniel har agerat jour under natten till onsdagen.

Tanken var att de evakuerade skulle kunna sova på Hantverksgården. Men förutom två husbilar på parkeringen har de nästan 50 evakuerade personerna hittat andra platser att sova på.

– Det är en liten by så många har tagit sig till vänner och bekanta. Många bor på vandrarhemmet också, säger Johanna Svensson.

När Kristianstadsbladet kontaktar Hässleholms kommun säger man att de som hört av sig och velat ställa upp har fått lämna namn och kontaktuppgifter och att det finns en lista med frivilliga.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.