Dags för renovering – totalstopp för tåg

Hässleholm Artikeln publicerades

Just nu utförs reparationer och underhåll på södra stambanan i Hästveda. Till helgen, då delar av arbetet ska ske, är därför alla persontåg på sträckan inställda.

Hässleholm/Hästveda

Växlarna på södra stambanan, som går mellan Malmö och Stockholm och trafikerar en rad orter, bland andra Hässleholm – är i stort behov av underhåll. Växeltypen, som finns här, ger oftare fel än andra.

Några växlar har redan bytts men nu är det dags för etapp två av underhållsarbete i Hästveda vilket innebär arbete med kontaktledningar. Nu på lördag stängs därför järnvägssträckan helt för persontågstrafik. Stoppet startar klockan 04 och pågår nästan ett dygn, fram till söndag klockan 02.20.

Persontågen förbi Hästveda ersätts av bussar, men även Pågatåg och Krösatåg på andra sträckor lär påverkas. Det kommer hur som helst att ta längre tid att resa på södra stambanan under tiden som Trafikverket arbetar med kontaktledningarna i Hästveda. De som bor i närheten kan också komma att få stå ut med buller.

Vecka 43 väntar en ny totalavstängning på södra stambanan vid Hästveda. Då ska ännu mer arbete med kontaktledningar göras och en så kallad signalanläggning tas i bruk.

Nästa år väntar totalavstängningar vid Mosselund.