Fick inte skjuts av boendepersonal – gick bärsärk.

Hässleholm Artikeln publicerades

17-åringen fick inte skjuts till boendet efter ett besök på Liseberg. Då fick han ett raseriutbrott och vandaliserade boendet. ”Jag var jättearg”, förklarar den unga mannen.

Den unga mannen förklarar att han var jättearg, sedan han inte fick skjuts av personal från stationen till boendet.
Foto: Polisen
Den unga mannen förklarar att han var jättearg, sedan han inte fick skjuts av personal från stationen till boendet.

Boendet tog med en grupp ungdomar till Liseberg. Vid hemfärden dök ungdomarna inte upp och personalen körde tillbaka till Hässleholm.

Senare fick ungdomarna pengar swishade till sig, så att de kunde ta en buss. När de kom till Hässleholm på morgonen ringde de boendet och ville ha skjuts från stationen.

Det var inte möjligt, förklarade den person som då arbetade, eftersom han inte fick lämna boendet, då det vore mot reglerna.

17-åringen fick traska till boendet och var rejält uppretad när han kom fram, berättar personal.

”Jag hör hur han börjar slå sönder allt där nere (köket). Jag tryckte på larmet direkt och sedan höll jag mig undan”, berättar personal i förhör.

En polispatrull beordrades till platsen. Senare fann man att möbler var omkullvräkta, saker sönderslagna och en dörr söndersparkad.

I förhör medger 17-åringen att han var ”jättearg” och sparkade på dörren.

Den unge mannen, som nu fyllt 18 år, döms till ungdomstjänst i 30 timmar och måste betala skadestånd på 5 139 kronor till Hässleholms kommun för den skadade dörren.

Beloppet överskuggas av statens ersättning till försvaret på 17 649 kronor.

En nämndeman hade skiljaktig mening, då hon anser att det inte kan uteslutas att det var någon annan än 18-åringen som orsakade skadorna på dörren.

18-åringen har överklagat domen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.