Flera fall av inbrott i helgen

Vinslöv/Bjärnum Artikeln publicerades
Polisen varnar för en inbrottsliga. Bara de senaste veckorna har ett tiotal villainbrott anmälts i östra länet.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Polisen varnar för en inbrottsliga. Bara de senaste veckorna har ett tiotal villainbrott anmälts i östra länet.

Under den gångna helgen har det skett flera inbrott i Hässleholms kommun.

I fredags ska tjuvar ha slagit till mot en villa på Ekgatan i Bjärnum. Förövarna tog sig in via baksidan av huset genom att bryta upp en dörr. En samling med mynt ska ha stulits.

Mellan lördagen och söndagen har tjuvar tagit sig in i ett uthus i Lilla Hemmeströ utanför Bjärnum och tagit tre motorsågar samt en röjsåg. Det finns inget godsvärde uppgivit i polisanmälan.

I fredags drabbades ett hus i Lommarp utanför Vinslöv av inbrott. Tjuvarna ska ha brutit upp ett fönster på baksidan av huset för att sig in. Smycken, kontanter och en mobiltelefon ska ha stulits.

I lördags slog tjuvar även till mot en villa i Fjärlöv utanför Vinslöv. Även här tog förövarna sig in genom att bryta upp ett fönster. En bärbar dator, smycken och kontanter ska ha stulits.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.