Fotoklubb håller sig inom samma ramar

Hässleholm Artikeln publicerades

Samma ramar men olika innehåll. Fotoklubben i Vinslövs utställning hålls levande med nya alster varannan vecka.

VINSLÖV. Fredrik Hallin valde att pryda väggarna på Ullis Café med bilder från Japan. Det är ögonblick från en sushibar, ett akvarium i Nagoya och från en by på landsbygden.

– Min fru har jobbat i Japan så vi har många bekanta och åker dit så ofta vi kan för att hälsa på dem. Det här är bilder från förra året, men då visste jag inte att de skulle ställas ut, säger Fredrik Hallin.

Det är landets kultur som fascinerar honom.

– Antingen älskar eller hatar man den. Det är så kompakt.

Så är det dags för honom att ta ner sina foton från väggarna för att ge plats åt nästa utställare i Winslöfs fotoklubb. Anders Bengtsson tar fram sina nio foton som ska beskådas av kaféets besökare de kommande två veckorna.

– Det är ett bra sätt att få visa sina fotografier. Jag har hållit på i drygt ett år och det började med att jag ville lära mig mer efter att jag köpt kameran, säger Anders Bengtsson, som är uppvuxen i Vinslöv men bor i Kristianstad.

För hans del är det naturen som lockar. Bland bilderna han har valt att visa upp finns en färggrann påfågel i Tivoliparken och en Vinslövsvy. Men även en dramatisk utsikt från Preikestolen i Norge.

– Det är en klippa som är 602 meter över havet som man kan titta rätt ner för. Där satt jag och dinglade med benen. Norge är gudomligt om man vill fotografera.

Hur länge utställningarna pågår är inte bestämt. Men det kan bli ett bra tag till – klubben har nämligen 43 medlemmar.