Här kommer vargen fram och tittar

Hörja Artikeln publicerades

När Gunilla Nilsson kom hem på lördagen möttes hon av en ovanlig syn. En varg gick upp på vägen och stannade till och tittade på henne innan den gav sig av. Gunilla Nilsson berättar att hon fick ”blandade känslor”.

Händelsen utspelade sig i Hörja nordväst om Hässleholm.

På sin Facebooksida, där hon har delat filmen, skriver Gunilla Nilsson att hon gillar vilda djur. Men att det kändes som att vargen kommit lite för nära hus och husdjur.

– Det är blandade känslor.

Filmen på vargen hade visats 38000 gånger på söndagseftermiddagen.

Kristianstadsbladet rapporterade tidigare i veckan att flera personer hade hört av sig till länsstyrelsen med bilder på en varg som de har kommit i kontakt med i nordöstra Skåne, främst i trakterna kring Glimåkra och Hästveda.

I flera år har en varg, som i folkmun går under namnet Snapphanen, rört sig i länet, och David Börjesson, naturvårdshandläggare på naturskyddsenheten, uteslöt inte möjligheten att det är denna individ som kommit i kontakt med lokalbefolkningen.

– Än så länge har vi inte hittat något som vi kan ta DNA från än, så det är för tidigt att svara på. Men det händer att fler vargar söker sig hit, förra året var det en vandringsvarg som gick hela vägen till Skåne från Värmland. Här stannade den sedan en vecka innan den gav sig tillbaka igen, sa David Börjesson till Kristianstadsbladet i onsdags.