Hjärtsjuk hund bortsprungen - 95-åriga matte vädjar om hjälp

Sösdala Artikeln publicerades

Natten mellan lördag och söndag försvann hunden Harley, 12 år, från sitt hem i Sösdala. Hundens ägare, en 95-årig kvinna, uppges vara förtvivlad.

Harvey försvann natten mellan lördag och söndag och har sedan dess inte synts till.
Foto: Privat
Harvey försvann natten mellan lördag och söndag och har sedan dess inte synts till.

Händelsen är polisanmäld och det ideella nätverket Husdjurshjälpen Skåne har engagerat sig i fallet. På sin Facebooksida berättar Husdjurshjälpen att läget är akut eftersom hunden medicineras för hjärtproblem.

”Någon som sett denna vovven? Han är jättesnäll och kelen!” skriver Husdjurshjälpen, och vädjar till allmänheten att leta.

Hunden, som är en blandning mellan cocker spaniel och king charles cavalier, tros inte orka gå så långt och kan ha gömt sig någonstans, tror Gunnel Smedstad, som är bekant med kvinnan.

– Han väger ungefär 15 kilo och är väldigt söt och tillgiven. Han vill gärna fram och hälsa men kan ha blivit skrämd av något.

Harleys matte, en 95-årig kvinna, uppges vara förtvivlad. Hunden har bott hos kvinnan sedan den var tre år.

Hur Harley smet är oklart.

– Vi vet inte hur det har gått till. Vi har letat jättemycket, frågat grannar och satt upp lappar. Vi kommer att fortsätta, säger Gunnel Smedstad.

Det ska även ha använts sökhund, berättar Ulrika Bengtsdotter, Husdjurshjälpen Skåne.

– Vi överväger också någon form av skallgång.

På onsdag morgon var Harley fortfarande inte återfunnen.

– Det är tyvärr inget nytt, säger Ulrika Bengtsdotter.

Den som har tips eller observationer kan höra av sig till polisen 114 14 eller Gunnel Smedstad, 0708-521465.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.