Körde upp för grusbacke – bilen tog fyr

Nösdala Artikeln publicerades

En bilförare fick under onsdagseftermiddagen se sin bil brinna upp. Försöket att själv släcka branden gick inte.

 

Larmet om bilbranden kom till Hässleholms räddningstjänst klockan 13.42 på onsdagen. En bilist hade då fått problem, söder om Nösdala.

– Det var någon form av Jeep-modell, säger insatsledare Roger Wirödal. Jag pratade med ägaren och den hade satt fyr när han körde upp för grusbacken. Det hade hackat till och sedan... Han hade försökt släcka med en väldigt liten pulversläckare, men den räckte inte till.

När räddningstjänsten kom till platsen fanns inget kvar av fordonet att rädda.

– Det var skalet kvar, men inredningen var helt uppbränd.

Bilen stod helt fritt då den började brinna så det fanns ingen risk för elden att sprida sig. Föraren klarade sig utan fysiska skador.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.