Kvinna får fängelse för rattfylla

Hässleholm ,

Kvinna färdades i riktning mot mötande trafik med 1,7 promille alkohol i blodet.

Kvinnan utgjorde en påtaglig fara för medtrafikanter, anser tingsrätten. Hon får nu insatser via vuxenpsykiatrin.
Foto: Gunnar Lundmark / Svd / TT
Kvinnan utgjorde en påtaglig fara för medtrafikanter, anser tingsrätten. Hon får nu insatser via vuxenpsykiatrin.

Det var i våras som en kvinna i 45-årsåldern gav sig ut på en vinglig färd längs riksväg 24 och närliggande vägar längs sträckan Tyringe, Finja och Hörlinge. Körningen innebar en påtaglig fara sedan kvinnan i hög fart vinglat över körbanor, varit nära att köra in i vajerräcken, kört emot en refug och trottoarkant och hamnat på fel sida vägen mot mötande trafik efter en rondell.

Det visade sig att kvinnan var grovt rattfull. Alkoholkoncentrationen i utandningsluften uppgick till 0,85 milligram per liter, motsvarande 1,7 promille i blodet. Den tidigare ostraffade kvinnan döms nu till en månads fängelse.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.