Kvinna lurades på nätet – polisen varnar

Hässleholm Artikeln publicerades
Post från Företagsopinion ska kastas i papperskorgen hälsar polisen i Skåne.
Foto:Polisen
Post från Företagsopinion ska kastas i papperskorgen hälsar polisen i Skåne.

En kvinna i Hässleholm vilseleddes när hon skulle göra en adressändring på nätet. Enligt polisen i Skåne är bedrägerier vanligt och nu går de ut med en varning gällande två nya tillvägagångssätt.

En kvinna i Hässleholms kommun som varit i full färd med att flytta skulle göra sin adressändring på nätet. 950 kronor betalades men adressen ändrades inte.

– Det är någon som har vilselett målsägande genom att få denne att betala för en tjänst som inte finns, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, kommunikatör på polisen.

Hon säger att just bedrägeri över nätet är väldigt vanligt och råder personer att vara uppmärksamma.

– Tyvärr är det så att den här sortens bedrägeri ofta inträffar. Mitt råd är att man noga ska läsa igenom det som står, klicka inte på första bästa länk, som den här personen hade gjort i det här fallet. Var uppmärksam helt enkelt.

Polisen i Skåne har i dagarna gått ut med en varning från bedrägerisektionen på sin Facebooksida där de vill upplysa medborgarna om ett nytt tillvägagångssätt när det gäller bedrägeri.

Om man redan har fyllt i uppgifterna väntar ett kostsamt avtal, men enligt polisen finns det möjlighet att bestrida fakturan på www.bestrid.nu och hänvisa till att det är ett bedrägligt tillkommet avtal.