Kvinna sålde kameror som inte fanns

Hässleholm/Kristianstad Artikeln publicerades
En kvinna döms för bedrägeri efter att ha lagt ut annonser om kameror men aldrig levererat några.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
En kvinna döms för bedrägeri efter att ha lagt ut annonser om kameror men aldrig levererat några.

En kvinna sålde kameror för 21500 kronor. Men köparna fick aldrig några varor – det fanns helt enkelt inte några kameror.

En kvinna i 20-årsåldern som är hemmahörande i Hässleholms kommun döms vid tingsrätten i Kristianstad för bedrägeri. Det var under perioden april-juli 2017 som kvinnan la ut annonser på internet om att hon hade kamerautrustning till salu, alternativt tog kontakt med personer som visade intresse för att köpa kameror.

Via betaltjänsten Swish fick hon in sammanlagt 21500 kronor från sex personer runt om i landet, bland annat från en man i Gävle som betalade 6500 kronor och en i Hudiksvall som betalade 4000 kronor till kvinnan.

I åtalet skriver åklagaren att kvinna inte hade ”vilja eller förmåga att fullfölja avtalet” och i tingsrättens dom konstaterar man att kvinnan gjort sig skyldig till bedrägeri. Hon döms till skyddstillsyn och hon ska gå igenom det behandlingsprogram som Kriminalvården bestämmer.

Kvinnan har tidigare dömts för bedrägeribrott och de nu aktuella brotten gjorde hon sig skyldig till bara en kort tid efter en tidigare dom.