Två trafikolyckor på en halvtimme

Tyringe Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Det har varit mycket halt på vägarna under onsdagskvällen. Räddningstjänsten larmades ut om två trafikolyckor på kort tid i Hässleholms kommun och det har varit begränsad framkomlighet på väg 21.

– Vi har fått lite halka som slagit till rätt så akut här, säger Jan-Olov Fröjd, jourhavande insatsledare på räddningstjänsten.

SOS larmades om den första olyckan klockan 21.24 på onsdagen. Olyckan inträffade på vägen mellan Tyringe och Norra Rörum, nära Isakstorp.

Räddningstjänsten i Tyringe åkte ut på larmet och även ambulans och polis var på platsen. Det var en singelolycka och bilen hade hamnat utanför vägen, liggandes på sidan.

Jan-Olov Fröjd beskriver dock olyckan som odramatisk. Däremot fick en passagerare i bilen följa med ambulansen till sjukhus.

Den andra olyckan skedde på väg 21 mellan Finja och Tyringe. Larmet kom till SOS vid 21.47 och räddningsstyrkan från Hässleholm åkte till platsen Även här rör det sig om en singelolycka med en personbil. Föraren av bilen hade kört in i mitträcket och kört ner flera stolpar.

– De hakade fast lite olyckligt i vajern så vi hade lite jobb med att frilägga bilen från vajerräcket där, säger Jan-Olov Fröjd.

Räddningstjänsten fick även sanera på platsen, då det var mycket bildelar på vägen.

Väg 21 fick delvis stängas av under räddningsarbetet och polisen var på plats och dirigerade om trafiken. Vid 23.45 meddelade Trafikverket att vägen är helt öppen för trafik igen.

De två personer som befann sig i bilen ska inte ha kommit till skada.

På båda olycksplatserna har det varit mycket halt.

Rättelse: I en tidigare version av texten beskrevs de två olyckorna som en.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.