Man kan ha ofredat flera kvinnor

Hässleholm Artikeln publicerades

En man misstänks ha sexuellt ofredat två kvinnor under tisdagen. Den ena kvinnan har inte hört av sig till polisen som nu vädjar till kvinnor som kan ha utsatts för samma man att anmäla: ”Inte ett okej beteende”.

En ung kvinna blev sexuellt ofredad av en man vid resecentrum i Hässleholm under tisdagsmorgonen. Kvinnan hörde aldrig av sig till polisen men ett vittne följde efter den misstänkta mannen. Mannen omhändertogs av polisen eftersom han var berusad men släpptes igen när han hade nyktrat till.

– Då beger han sig omedelbart till Hässleholm igen där han ånyo antastar en tjej och då grips han för det brottet, säger Mikael Persson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Åklagaren ansåg dock inte att det fanns skäl att anhålla mannen och han är nu på fri fot igen.

Polisen vill gärna komma i kontakt med kvinnan som mannen gav sig på under tisdagsmorgonen men vill också veta om det finns andra kvinnor som ofredats.

– Det är viktigt att vi fångar upp alla händelser för då kan man kanske lägga honom till last. Framför allt vill vi förhindra att det händer igen.

Kvinnorna som utsatts för mannen har varit unga. Den kvinna som anmälde mannen är 16 år och mannen ska ha gått på henne både fysiskt och verbalt.

Att kvinnor inte anmäler den här typen av brott kan ha flera orsaker.

– Det finns en diskussion om vad som är okej eller inte. Kanske tycker man att det är jobbigt eller pinsamt. Det finns många aspekter av detta, men vi finns här. Det är inte ett okej beteende och det ska inte vara så att folk riskerar att drabbas igen, säger Mikael Persson.

Mannen har rört sig i de centrala delarna av Hässleholm och i närheten av Resecentrum. Han ska ha juckat och tafsat på kvinnorna, samt uttryckt sig verbalt. Polisen vill dock inte gå ut med något signalement.

– Nej, det vill jag inte gå ut med men alla antastande i sig är anmälningsbara, har man blivit utsatt för ett ofredande vill jag gärna att man anmäler, säger Mikael Persson.

Om man har blivit ofredad kan man ringa polisen på 11414.

– Eller komma in på någon av våra polisstationer och berätta om händelsen.

Resecentrum Hässleholm.
Resecentrum Hässleholm.