Minigrisen Laila samlade in 4 600 kronor

Hässleholm Artikeln publicerades

Minigrisen Laila drog in 4 600 kronor till föreningen Hemlösa i Hässleholm på söndagen. Initiativtagaren Linda Nilsson hade hoppats att fler skulle dyka upp, men är ändå nöjd över den insamlade summan.

Minigrisen Laila utför sina konster när hon själv vill – och får godis av sin matte Tova Jakobsson. ”Minigrisar är lite envisare än hundar, på gott och ont”, säger hon.
Foto: Victor Lindstammer
Minigrisen Laila utför sina konster när hon själv vill – och får godis av sin matte Tova Jakobsson. ”Minigrisar är lite envisare än hundar, på gott och ont”, säger hon.

Rockmusiken dunkar ut över Västertorg. Boogieboyz spelar medan minigrisen Laila lockas att göra konster av sin ägare Tova Jakobsson.

– Sitt! Snurra! Andra hållet! Bra! hojtar hon till Laila som efter varje moment hoppfullt sträcker upp sitt tryne för att få godis. Och det får hon såklart.

Laila, som är 1,5 år och har ett eget instagramkonto @laila_the_piglet, har lärt sig rallylydnad precis som en hund.

– Hon var med på lydnads-SM för hund i höstas och hade tränat in alla moment. Det var inte så många som tänkt att en minigris kunde det. Det är kul att testa och lära henne grejor, säger Tova Jakobsson.

Den här söndagen på Västertorg gör Laila sina konster för att hemlösa i Hässleholm ska få det bättre. Initiativtagare är Linda Nilsson från Lilla Oberöds minigrisar utanför Tyringe.

– Vid jul och nyår tänkte jag mycket på hemlösa, när så många företag sa att de skulle skänka pengar till dem. Men i februari har de det lika eländigt som vid jul.

Nikki Höjer var en av dem som begett sig till Västertorg med sin familj.

– Jag vill stötta hemlösa för att kommunen inte gör det tillräckligt mycket. 2019 borde vi inte ha hemlösa i Sverige.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.