Nätverk kallar Hässleholm för fulstad

Hässleholm Artikeln publicerades
Foto:Annica Jönsson

Hässleholm sågas som en av Sveriges "fulstäder" av nätverket Arkitekturupproret. "Det är synd om Hässleholm", tycker man.

Arkitekturupprorets omröstning om vilken som är "Sveriges vackraste stad" är inne i sitt slutskede.

Omröstningen inleddes i början av året och det är möjligt att rösta fram till och med den 29 september på Arkitekturupprorets Facebooksida.

Arkitekturupproret finns, enligt nätverkets hemsida, till för den som är "trött på att all nybyggnation i Sverige är fyrkantig, likriktad, ful, konstig eller tråkig".

  En stad som inte faller nätverket på läppen är Hässleholm, som därför får Stockholms röster. Huvudstaden får inte vara med eftersom den alltid vinner denna typ av tävlingar, enligt Arkitekturupproret.

  "Om någon trots allt ändå röstar på Stockholm lägger vi i stället de poängen till stackars Hässleholm som annars inte lär få många röster i denna tävling."

  Det är synd om Hässleholm som kanske är en av Sveriges tråkigaste städer, skriver Arkitekturupproret som hoppas att staden kan få lite ära genom omröstningen.

  "Hässleholm får representera landets fulstäder tillsammans med bröder som Västerås, Katrineholm, Skellefteå och Borlänge, det vill säga städer vars stadskärnor består av fyrkantiga och tråkiga lådor. Här går det bra att bo, men vill du uppleva skönhet är det bäst att resa härifrån omgående."

  Den 1 oktober kommer Arkitekturupproret att presentera vinnaren. De städer som kommer topp tre kommer att få besök av nätverket.

  Fakta

  Topplistan

  Klockan 16.26 lördagen den 23 september var ställningen:

  1. Sundsvall (1578 röster)

  2. Visby (1389 röster)

  3. Lund (486 röster)

  4. Karlskrona (456 röster)

  5. Varberg (370 röster)

  6. Ystad (267 röster)

  Omröstningen är öppen till och med den 29 september.

  Visa mer...