Polis letar efter kvinnor som blivit sexuellt ofredade av en man

Hässleholm Artikeln publicerades
Polisen tror att ett flertal kvinnor har blivit ofredade av en man vid resecentrum i Hässleholm.
Foto: Magnus Gatemark
Polisen tror att ett flertal kvinnor har blivit ofredade av en man vid resecentrum i Hässleholm.

Polisen vill att fler kvinnor som blivit ofredade av en man vid resecentrum i Hässleholm träder fram och anmäler honom. ”Jag tror att det är fler som blivit ofredade,” säger Mikael Persson, jourhavande förundersökningsledare.

Det var på tisdagen den 4 april som en kvinna blev sexuellt ofredad av en man vid resecentrum i Hässleholm. Kvinnan hörde aldrig av sig till polisen men ett vittne följde efter den misstänkta mannen.

Mannen omhändertogs av polisen. När han nyktrat till släpptes han på fri fot och begav sig återigen till resecentrum där han antastade en tjej. Där och då greps han för brottet.

Eftersom åklagaren inte ansåg att det fanns skäl att anhålla mannen släpptes han återigen på fri fot.

Efter händelsen ville polisen att kvinnan, som mannen gav sig på under tisdagsmorgonen i april, skulle höra av sig. De ville också veta om det fanns andra kvinnor som ofredats.

– Vi har fått in en till anmälan från en kvinna som har blivit ofredad av mannan så nu har vi totalt två anmälningar. Vi söker fortfarande efter den kvinna som han ofredade tisdagen den 4 april. För att fler kvinnor inte ska bli ofredade vill vi komma i kontakt med så många som möjligt, säger Mikael Persson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad och fortsätter:

– Jag tror att det är fler kvinnor som har blivit ofredade. Han är allmänt känd för det. Man kanske inte vågar anmäla eller så tänker man inte att man faktiskt kan och borde anmäla det. Om fler anmäler honom är det större chans att han åtals.

Om man har blivit ofredad kan man ringa polisen på 11414.