En kvinna omkom i olyckan på väg 23

Röinge Artikeln publicerades
Väg 23 var avstängd efter olyckan. Foto: Jens Christian
Väg 23 var avstängd efter olyckan. Foto: Jens Christian

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till väg 23 på onsdagsförmiddagen. SOS Alarm fick larmet om olyckan klockan 10.07.

En olycka hade inträffat mellan en personbil och en lastbil i höjd med trafikplats Röinge. Vägen stängdes av efter olyckan, men öppnades igen vid 12.30. Då hade båda fordonen bärgats från platsen.

En kvinna omkom i kollisionen, som beskrivs som ”kraftig” av polisen.

Polisen har tagit både personbilen och lastbilen i beslag för att kunna göra en teknisk undersökning och försöka reda ut vad som orsakat olyckan.

– Lastbilen har på okänt sätt kommit över i fel vägbana och frontat med den andra bilen. Varför, om det är något tekniskt fel eller något annat får utredningen visa, säger John Sjöblom, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Har vädret spelat in?

– Vet ej. Det är sådant som utredningen får utvisa.

Lastbilschauffören klarade sig utan allvarligare fysiska skador. Föraren var inte påverkad av alkohol eller droger vid olyckstillfället. Han är inte frihetsberövad eller delgiven misstanke om något brott.

– Han har gett en förklaring till vad som hänt, säger John Sjöblom

Finns det vittnen?

– Ja, det finns det.

Lars Wannong, yttre befäl på räddningstjänsten i Hässleholm berättar om arbetet på olycksplatsen.

– Vi kommer fram och påträffar en kraftig frontalkollision. Sen påbörjas arbetet med losstagning och själva räddningsarbetet kommer igång.

Flera av de personer som var först framme på olycksplatsen chockades.

– Det är svår chock på chaufförerna som kommer först på plats. Det blir ju några stycken i en bilkö, det är ett antal som har otur att komma där. Det blir ett ett hänvisande, vårdande samtal med sjukvården. Ett samtal och hänvisning till var man kan vända sig.