T4vux jubilerade med öppet hus

Hässleholm Artikeln publicerades
Rektor Jan-Ole Engkvist höll tal inför nyfikna åhörare i musikpaviljongen. 2 bilder
Foto:Louise Sillén Herzegh
Rektor Jan-Ole Engkvist höll tal inför nyfikna åhörare i musikpaviljongen.

Under onsdagen firade T4vux tioårsjubileum med öppet hus. Samtidigt passade de på att visa upp sina lokaler på gamla regementsområdet.

På onsdagen firades tioårsjubileet med aktiviteter på T4-området i Hässleholm. Rektor Jan-Ole Engkvist inledde dagen med tal i musikpaviljongen där han proklamerade att "en gång T4-elev, alltid T4-elev. Därefter följde sång och musik av elever och lärare.

I tio år har T4vux stått för utbildning och bidragit till ökad sysselsättning i kommunen. På det gamla regementsområdet bedriver man bland annat grundläggande vuxenutbildning, Grundvux, utbildning i svenska för invandrare, SFI och RSFI, samt särskild utbildning för vuxna, Lärvux. Strävan är att eleven ska kunna kombinera teori med praktik och/eller yrkesutbildningar, allt efter dina egna mål och intressen.

Under jubileumsdagen öppnades lokalerna upp på området. Elida Cimic, kommunikatör, berättar att de för dagen bjudit in alla elever och allmänhet för att fira jubileet tillsammans med T4vux och se deras lokaler.

– Vi vill visa våra undervisningsmetoder och har därför öppet hus med flera aktiviteter. I ett av våra hus kan den som vill vara med och måla en jubileumstavla, man kan även delta i en mattetävling och vinna priser.