Tonåringar åtalas för grova källarrånet

Hässleholm Artikeln publicerades

Under vapenhot tvingades en man klä av sig och efter en långdragen misshandel fick han uppge koderna till sina kontokort. Nu ställs två unga män inför rätta för det brutala rånet i en källare.

Jacka, mobiltelefon, kontanter, id-handlingar och kontokort; det var vad gärningsmännen kom över när de gav sig på en 19-årig man utanför butiken Intermat i mitten av oktober.

Men det var först efter att ha bundit för hans ögon och under vapenhot ha tvingat honom följa med dem ner i en källare där de sedan band honom, pressade honom att ta av sig kläderna, sparkade honom och hotade honom med både kniv och skjutvapen som 19-åringen till slut släpptes ur deras våld och fick lämna platsen iförd endast kalsonger. Då hade misshandeln pågått i flera timmar.

Nu ställs två misstänkta gärningsmän, en 18-åring och en 15-åring, inför rätta för grovt rån. Båda greps av polis kort inpå händelsen och 18-åringen har suttit häktad sedan i oktober, medan 15-åringen anhölls och försattes på fri fot tre dagar senare.

De nekar båda till brott. Under rättegången kommer åklagaren kalla vittnen som sett de misstänkta under brottskvällen och bland den övriga bevisningen finns telefontömning och kontoutdrag som visar att gärningsmännen använt 19-åringens Iphone och kontokort efter rånet.

Den yngre utav de båda åtalas även för två fall av ringa narkotikabrott efter att ha rökt cannabis.