Total utförsäljning när skroten läggs ner

Hässleholm Artikeln publicerades

Sedan åtta år tillbaka har intresserade av jänkare kunnat välja och vraka bland vraken på Sösdala skroten som är specialist på begagnade amerikanska bildelar. Men inte länge till. I höst stänger skroten som nu har total utförsäljning.

Det var 2003 som Lero Karosseri i Sösdala gick i konkurs. Leif Svensson tog då över och utökade därmed sitt paradis för amerikanska bilar i Osby med skroten i Sösdala. Men efter åtta år har han nu bestämt sig för att stänga den senare.

– Det är av många olika anledningar. Eftersom jag driver skroten i Osby har jag egentligen fullt upp att göra bara där, säger han.

Varje lördag fram till oktober är det total utförsäljning på allt från motorer och dörrar till oljestickor och bakljus. Därefter går samtliga delar till återvinning.

Letade delar

Några som var där för att passa på att fynda innan bilskroten läggs ner var Hans-Ove Persson och Christian Ragnarsson från Våxtorp. De lyckades hitta en del till en Ford Galaxie från 1967.

– Detta är en guldgruva gällande amerikanska bilar, säger Hans-Ove Persson.

Leif Svensson kan intyga att intresset för amerikanska bilar är stort – och med det menas då inte bara hans eget.

– Amerikanska bilar tappar inte värde utan de stiger i pris, säger han.

Snabbmat och läsk

Det är inte bara ute på skroten som det andas amerikanskt 50-tal. Det finns också ett kafé där inredningen går helt i 50-talsstil. Där serveras hamburgare och coca-cola enligt amerikansk tradition.

Under de senare av åren som skroten i Sösdala har funnits har där, i samarbete med Skåne Cruisers Christianstad, också arrangerats en bilutställning under namnet ”Junk Yard Meet”.

I år flyttades utställningen till Yllan i Kristianstad och ägde rum i början av juni.