Unikt möte med fansen

Hässleholm Artikeln publicerades
"Det är extra kul att han verkar så trevlig", säger Marie Hansson som själv kommer från Halmstad och har följt Gessle sedan starten.
Foto:Bosse Nilsson
"Det är extra kul att han verkar så trevlig", säger Marie Hansson som själv kommer från Halmstad och har följt Gessle sedan starten.

Med en albumetta i bagaget mötte Per Gessle fansen öga mot öga i Hässleholm på lördagen. Vissa hade åkt ända från Polen för att träffa honom.

Kärleken ångar på Skivlagret. Mer än 30-årig kärlek till Gyllene Tider, Roxette och Per Gessle solo. Många gillar lite av varje, både gamla och nya Gessle.

– Allt är bra. Han sitter i hjärtat, säger Daniel Winde från Perstorp och visar sin Roxettetatuering på bröstet.

Alexandra Stazewska har åkt ända från Polen till Hässleholm för att få både nya plattan och den äldre "Mazarin" signerade.

– Jag började studera svenska på grund av Roxette, säger hon, men är inte säker på att hon klarar alla texter på det nya albumet, "En vacker natt".

Lugnt och stilla ringlar kön genom butiken. Per Gessle småpratar med var och en, poserar på selfies och blir filmad. Hässleholm är femte stoppet på signeringsturnén. Ett unikt tillfälle.

– Jag brukar aldrig göra signeringar, men man måste kämpa för LP-skivans överlevnad. Jag kan inte släppa låtar rakt ut i universum. Det här är enda sättet att jobba för mig. Jag är lite gammaldags. Och det är en rätt tjusig skiva.

Som gick direkt upp i topp på albumlistan?

– Ja, det är en härlig vana, säger han och ler innan han fortsätter ödmjukt:

– Nej, man kan aldrig ta något för givet. Den innehåller inga radiobomber. Det är mer en eftertänksam platta. Lugn, fin. Kul att folk gillar den.

På signeringsturnén möter han många samlare, en del utländska Roxettefans och många som följt honom länge. Och han signerar inte bara skivan.

– Nej, foton, studentmössor och armar också.