Hus brann ner till grunden - sju hundar räddade

Hässleholm Artikeln publicerades

Räddningstjänsten i Hässleholm larmades under lördagskvällen till en villa utanför Norra Sandby. Villan är nu helt utbränd. ”En totalskada”.

 

Larmet om en brinnande villa inkom klockan 18.28 på lördagskvällen. Räddningstjänst, ambulans och polis skickas till platsen, som är i Norra Sandby norr om Hässleholm.

– Utifrån hur det såg ut när vi kom fram, hela övervåningen var övertänd, så är vi nöjda med insatsen, säger Per Friis, yttre befäl vid räddningstjänsten Hässleholm.

– Vi fick ut viktiga saker för ägaren och djuren plockades ut.

Det rör sig om hela sju hundar som ska ha räddats undan lågorna. Kvällsposten skriver att några av hundarna sprang in i det brinnande huset igen efter att ägaren fått ut dem alla och att ägaren slutligen fick sätta dem i säkerhet i bilen.

Enligt polisens ledningscentral brann det fortfarande i villan vid 20.30-tiden och eftersläckningsarbetet fortsatte i flera timmar. På söndagsförmiddagen hade byggnaden – eller det som fanns kvar av den – lämnats över i ägarens omsorg.

– Det är en totalskada, bekräftar Per Friis.

Det finns ingen misstanke om att något brott skulle ligga bakom branden.

– Det är brand utan misstanke om brott. Det har börjat brinna av okänd anledning på ovanvåningen och spridits sig därifrån, säger Peter Frostlund, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.