IFK

”Hur samspelta som helst”

IFK Artikeln publicerades

Han sköt Alingsås sönder och samman under kvartsfinalserien. Nu måste Lars Möller Madsen upp ytterligare en nivå och vinna skyttduellen mot Guifs Tobias Aren. Fast själv känner han inte mycket till press. ”Äh, lyckas Jeppe så lyckas IFK”, säger Big Lars.

För det första, vad talar för IFK Kristianstad i den här semifinalen?
– Att vi har spelat två riktigt bra matcher mot Guif den här säsongen. Jag tror inte att vi skulle ha bättre chans mot något annat lag än vad vi har mot Guif. Att de valde oss var väl ganska självklart, dom kom etta och vi sexa.

Vad sticker ut med Guif jämfört med andra elitserielag?
– De känns hur samspelta som helst och vann ju serien. De har bra spelare på alla positioner.

Något du fruktar hos motståndet?
– Det är väl att de är så samspelta i så fall, och att de har sådant tålamod i anfallet. De bara spelar och spelar och brukar alltid komma till ett bra läge till sist.

Du måste lyckas för att IFK ska lyckas. Hur axlar du det ansvaret?
– Äh, lyckas Jeppe i målet så lyckas IFK, he he. Nej, men det är inte så att jag känner en jättestor press. Ska vi vinna tre matcher mot Guif måste sex-sju spelare i vårt lag visa sig. Och Henke och Jeppe måste vara bra i alla matcher.

Vilket lag vinner publikmatchen då?
– Vår publik får väl 10 procent av biljetterna så vi hoppas på lite stöd uppe i Eskilstuna också. När man pratar med folk här i Kristianstad så verkar det som att det kommer bli lite folk där uppe. Det blir nog bra tryck.

Är det något speciellt i ert spel som ni jobbat extra med inför mötet med IFK?
– Vi har tränat ganska mycket mot olika försvarsspel. Guif kan ju köra fyra-fem olika varianter med lite offensivt försvar.

Till sist... har du någon hälsning till Guif ?
– Hehe, nej inget särskilt. Vi funderar mest på vårt eget spel nu. Om det är någon spelare som sticker ut i Guif? Ja, Zachrisson har gjort det väldigt bra.