Nyheter

IFK vann enkelt mot Ystad

IFK Kristianstad rivstartade derbyt mot Ystad och avgjorde i princip matchen redan före paus. 17–10 efter första halvlek blev till slut stabila 26–30.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2013
IFK-jubel efter derbysegern.
IFK-jubel efter derbysegern.Foto:

Matcherna mellan Ystad och IFK Kristianstad har de senaste säsongerna varit målsnåla historier. Men redan i inledningen av matchen visade gästerna att den här kvällen i Österporthallen skulle bli något annat.

Ystad hängde med i 15 minuter innan IFK sprang ifrån i målprotokollet. Markus Olsson och Olafur Gudmundsson gjorde båda två fina insatser före paus. Olsson var målbäst med sina fyra mål.

Med 17–10 i paus blev den andra halvleken aldrig riktigt spännande. Ystad var som närmast vid 22–27 när IFK-tränaren Ola Lindgren också begärde timeout. Därefter kunde gästerna ganska komfortabelt hålla undan. Albin Lagergren kom också in och var framträdande i andra halvlek.

Segern innebär att IFK Kristianstad nu har fyra raka matcher utan förlust mot gamla mardrömsmotståndaren Ystads IF.

Ystads IF–IFK Kristianstad 26–30 (10–17)

IFK: Olafur Gudmundsson 7, Markus Olsson 6, Emil Karlsson 4, Albin Lagergren 4, Johan Jepson 2, Lars Möller Madsen 2, Anton Lindskog 2, Fredric Pettersson 2, Andreas Cederholm 1.