IFK

Lina Möller klar för IFK

IFK Artikeln publicerades

IFK Kristianstad satsar kvinnligt på tränarsidan. Ex-landslagsspelaren Lina Möller tar över juniorlaget och börjar nya jobbet redan i dag. ”Det känns spännande, jag tror inte att det är så många tjejer som får frågan om att träna killar”, säger Lina Möller.

Hon har hunnit med två säsonger som assisterande tränare på elitnivå med Eslövs IK.

Med det är framför allt den framgångsrika spelarkarriären som öppnade dörren för IFK-jobbet.

– Vi har juniorspelare som kommer att bli elitspelare och jag vill vara med och motivera dem och visa dem, säger Lina Möller, som har en imponerande meritlista som spelare.

Eller vad sägs om:

53 A-landskamper, VM-spel 2001, EM 2002, ett SM-guld med Eslöv och sex säsonger som proffs i Danmark (FCK Håndbold och FOX Team Nord).

Nu gör Lina Möller något högst ovanligt – tar plats som tränare på herrsidan.

– Jag kan faktiskt inte komma på något annat tjejnamn som tränar killar.

Vad beror det på?

– Bra fråga. Kanske är det klubbarna som inte vågar eller är det så att tjejer tycker att det finns viktigare saker än sport, funderar Lina.

– Men jag tror inte det är så många som fått frågan heller.

Spännande med IFK

Tanken att träna killar lockade Lina Möller och igår blev allt klart:

– Jag har varit inom damhandbollen så länge, visst lockade det att träna killar och sedan är IFK Kristianstad en spännande klubb som jag gärna vill ta del av, säger Lina, som leder sin första träning med IFK:s juniorer i dag.

Jonas Jönsson i IFK:s sportteam är helnöjd med rekryteringen:

– Hon har gjort resan själv som talangfull spelare och det kändes rätt när vi träffade henne.

Vad säger killarna i juniorlaget om tränarvalet ?

– Vi har inte fått så mycket respons ännu. De fick reda på det nu i kväll (läs i går) och sedan stack de iväg på en träningsrunda. Men det kommer nog att gå bra, säger Jonas Jönsson.

Lina Möller kommer att bo kvar i Malmö, men jobbar delvis även i Kristianstad och hon har dessutom föräldrarna i Åhus sedan några år tillbaka.