IFK

Lucau klar för Guif

IFK Artikeln publicerades

Det blev bara två säsonger i IFK Kristianstad för Herdeiro Lucau, 27. Målvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt med Eskilstuna Guif.

Så här kommenterar Guif sin värvning:

"Vi haft bra relation med Lucau från den dag han flyttade till oss första gången och hållit kontakten med varandra under de år som han har varit i väg på andra uppdrag. Vi har alltid varit övertygade om att Lucau skulle återvända till Eskilstuna och Sporthallen och nu var det rätt tidpunkt för bägge parter", säger Andres Kristjansson, senioransvarig i Guif, i en kommentar till den egna hemsidan.

”Jag är väldigt nöjd. Lucau är en mycket kompetent målvakt med stor erfarenhet och kommer att förstärka en redan spännande trupp ytterligare. Det blir spännande att följa utvecklingen av Lucau och Aron Rafn och vår förhoppning är att deras målvaktspel skall hjälpa oss att ta nästa steg i lagets utveckling”, säger Guifs tränare Kristjan Andrésson.

IFK Kristianstad behöver nu alltså säkra upp en andramålvakt bakom Dan Beutler till den kommande säsongen. Ett namn som har nämnts är Leo Larsson, Ystads IF.

- Han är säkerligen lite besviken över att inte ha fått starta fler matcher, men vi gillar Lucau så det är möjligt att vi syns igen, säger Mats Samuelsson, sportchef i IFK Kristianstad.

Samuelsson bekräftar även att Lars Möller Madsen lämnar klubben.

- Han tillförde spetskompetens när vi behövde etablera oss i elitserien, säger Mats Samuelsson.