IFK

”Vi har varit med här förr”

IFK Artikeln publicerades

Han gjorde över 200 mål i grundserien, kom tvåa i skytteligan och är dessutom landslagsman. Vi lät Mattias Zachrisson gå en match i matchen mot IFK Kristianstads Lars Möller Madsen. ”Vi har varit med här förr, det har inte Kristianstad”, säger ”Zacke”.

För det första, vad talar för Guif i den här semifinalen?
– Att vi har varit med här förr, Kristianstad har ju aldrig varit i ett slutspel, även om de har många danskar som säkert spelat stora matcher.

Vad sticker ut med IFK Kristianstad jämfört med andra elitserielag?
– Det är väl deras tunga skytte och att de smäller på bakåt. Plus att de har Jesper Larsson, en bra målvakt.

Något du fruktar hos motståndet?
– Nej, det blir nog roliga matcher. Vi har spelat ihop i många år och det är en styrka för oss, vi har riktigt bra sammanhållning i laget.

Mycket hänger på att du och Tobias Aren lyckas. Hur axlar man det ansvaret?
– Jag tycker väl att Tholin gör mycket mål också, även om vi två har gjort flest. Men sen är det ju inte vi som gör allt bara för att vi avslutar. Jag känner ingen press på det viset.

Vilket lag vinner publikmatchen då?
– Båda lagen har bra publik, det är det som är så roligt och att det kommer bli bra matcher. Jag tror vi kommer ha en fördel där, vi torskar inte så ofta här på hemmaplan och vi har ju en extra hemmamatch om det skulle gå så långt.

Är det något speciellt i ert spel som ni jobbat extra med inför mötet med IFK?
– Nej, vi kör på som vi alltid gjort bara. Sen tittar vi så klart på Kristianstad på video, men jag sitter ju inte här och ger dig våra taktiska direktiv.

Till sist... har du någon hälsning till IFK eller Lars Möller Madsen?
– Nä, det är väl inget speciellt så. Om det blir några dueller på planen? Nja, jag spelar ju mest etta i försvaret, även om jag nog spelar tvåa lite oftare än Möller Madsen i alla fall, skrattar ”Zacke”.