15-åring skjuten i natt

Inrikes Artikeln publicerades

Det nya året inleddes med att en 15-årig pojke blev skjuten i Malmö. Hans tillstånd är kritiskt.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan från Skånes universitetssjukhus kl 9.40 svävade han mellan liv och död.

Den 15-årige pojken påträffades skjuten utanför en port på Ramels väg i Malmö. Larmet kom till polisen vid halv ett-tiden på nyårsnatten.

Pojken vårdas på intensivvårdsavdelningen vid Skånes universitetssjukhus i Malmö med skottskador i huvudet och bröstkorgen.

En teknisk undersökning har genomförts på brottsplatsen och flera patronhylsor hittades då. Polisen har inte gått ut med några detaljer då det finns vittnen som ännu inte förhörts.

– Han är skjuten med ett antal skott. Men var de har träffat vill jag inte gå in på av hänsyn till honom och hans anhöriga, säger hon till Sydsvenskan.

Polisens tekniker och hundpatruller har säkrat vissa fynd på platsen men vill i nuläget inte bekräfta om det rör sig om hylsor. Man har under morgonen och förmiddagen genomfört en mängd förhör med boende i området och personer som uppehöll sig i anslutning till skottplatsen.

Pojken fördes med ambulans till Skånes universitetssjukhus i Malmö.

– Senaste rapporten från sjukhuset är att han har allvarliga skador och hans tillstånd är kritiskt, men vi hyser hopp om att han ska klara sig, sade Marie Persson, informatör vid Skånepolisen vid 13-tiden på nyårsdagen.

Malmöpolisen och länskriminalpolisen samarbetar i utredningen. De håller nu på att kartlägga hur 15-åringens nyårskväll och natt har sett ut.

– Vi tar också in uppgifter från allmänheten om de har sett eller hört något, säger Marie Persson.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt försök till dråp. Polisen har inte hittat något vapen och det finns ännu inte någon misstänkt.

Enligt Marie Persson är 15-åringen inte känd av polisen sedan tidigare. Han förekommer inte i belastningsregistret.