KDFF

Besviken Sofie Andersson lämnar KDFF

KDFF Artikeln publicerades

Efter en tung säsong får yttermittfältaren Sofie Andersson inte förnyat kontrakt av KDFF. "Jag är besviken på hur den här affären skötts", säger Sofie.

Nya Zeelands landslagsspelare Kirsty Yallop och amerikanskan Katie Kelly har efter säsongens slut vänt hem till respektive länder, och att deras kontrakt inte förnyas är kanske ingen jätteskräll.

Men inte heller rutinerade Sofie Andersson får nytt kontrakt med KDFF kommande säsong.

– Precis efter säsongens slut hade jag ett snack med Ulf Berglund. Då var det egentligen inga oklarheter, Berglund sa att klubben gärna ville ha mig kvar även nästa säsong, att de hade förtroende för mig även om jag haft en tung säsong i år. Men jag ville ta ett snack med Beta (Elisabet Gunnarsdottir, KDFF-tränaren) innan jag fattade några definitiva beslut, och bad därför att få fundera lite, berättar Sofie Andersson.

Men två veckor senare kallade Gunnarsdottir Sofie Andersson till ett samtal –där hon förklarade att hon inte hade förtroende för Sofie som spelare, och att kontraktet därmed inte skulle förnyas. Det är också den kommentar Gunnarsdottir ger Kristianstadsbladet; Att Sofie Andersson inte får nytt kontrakt.

– Sånt får man ju acceptera, tycker hon inte jag är tillräckligt bra så får man ju köpa det, säger Sofie.

Men det är andra saker Sofie Andersson är kritisk mot.

– Jag förstår till exempel inte hur man i det ekonomiska läge klubben är i kan värva en spelare som Hedvig Lindahl. Hon är knappast billig. Samtidigt skickar man iväg en spelare som varit startspelare i två år, och som när jag känt att jag haft tränarens förtroende alltid har presterat.

– Jag förstår inte varför man ska sänka sina egna spelare istället för att höja dem, säger Sofie, som också upplevt att hon blivit smuts-kastad i diskussionerna, att det sagts saker som inte är sanna, vilket gjort henne rejält besviken på Elisabet Gunnarsdottir.

Samtidigt gör Sofie, som kom till KDFF från Kopparbergs/Göteborg inför säsongen 2009, ingen hemlighet av att hon haft ett tungt år på fotbollsplanen.

2010 års säsong gick inte alls som hon hoppats på.

– Jag har känt att tränaren inte riktigt trott på mig, och det går naturligtvis ut över självförtroendet.

Hade du kunnat tänka dig ett år till i KDFF?

–Jag hade inte bestämt mig till hundra procent, jag hade nog velat ta ett snack med Beta för att höra hur hon såg på mig, om hon hade förtroende för mig som spelare. Har hon nu inte det så finns det heller ingen anledning för mig att vara kvar.

– Jag är en spelare som trivs med att ha ansvar, jag kan känna att jag i min nuvarande situation inte riktigt fått ut min rätta sida på planen.

Var tar du vägen nu?

– Vi får se vad som händer, jag har dörrarna öppna. Jag har pratat med en del klubbar, ett annat alternativ är att flytta hem och spela i Öster igen, och försöka hjälpa dem till allsvenskan. Jag vill i varje fall fortsätta satsa på fotbollen ett tag till, säger Sofie Andersson.

Den före detta KDFF-spelaren.