KDFF

KDFF värvar Linnea Liljegärd

KDFF Artikeln publicerades

Kristianstads DFF förstärker offensiven ännu mer. På en presskonferens nu på eftermiddagen överraskade klubben med att presentera den förre skyttedrottningen Linnea Liljegärd.

Linnea Liljegärd tillhörde mellan åren 2008-2012 Kopparbergs/Göteborg i damallsvenskan där hon gjorde 65 mål på 101 matcher. Liljegärd vann skytteligan säsongen 2009 och fick också utmärkelserna "Årets genombrott" och "Årets forward" på Fotbollsgalan det året.

2012 flyttade Liljegärd till ryska Rossijanka, men har den här säsongen tillhört norska Alvaldsnes. Men nu har hon alltså skrivit på för KDFF.

Liljegärd:

– Jag kände att jag ville hem till damallsvenskan och sen har jag varit intresserad av att spela i Kristianstad förut och när chansen nu dök upp igen så ville jag ta den. Sen är spelet i Norge mer fysiskt än här hemma och det passar mig inte lika bra.

KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottír säger så här om sitt nyförvärv:

– Jag vet att många ser Linnea som en anfallare och målskytt, men jag v-e-t att hon kan spela på andra ställen, bland annat på det centrala mittfältet och hon är värvad hit för att spela där, säger Gunnarsdottír.

Förutom Liljegärd har KDFF även värvat 17-åriga talangen Olivia Welin från Höllviken samt gjort sig av med Nicole Sykes som har åkt hem till Australien.

Kontraktet med Linnea Liljegärd sträcker sig över denna och nästa säsong.