KDFF

Moberg: "Jobbiga dagar"

KDFF Artikeln publicerades

Spelarna i Kristianstads DFF tränar igen efter sex dagars strejk. 17.00 i går var spelartruppen återigen samlad på Vilans IP.

– Det är verkligen jätte-skönt och jag hoppas nu att vi kan lägga det här bakom oss, säger lagkaptenen Susanne Moberg som har varit lagets taleskvinna under strejkdagarna.

Det var förra onsdagen som spelare och ledare i KDFF bestämde sig för att gå ut i strejk i missnöje mot att klubben inte kunde betala ut julilönen.

Fyra träningspass ställdes in – men i går tränade laget som vanligt igen.

– Det har varit jobbiga dagar för oss och för styrelsen. Jag har inte gjort annat än pratat i telefon och fixat och donat, säger Susanne Moberg.

När lagkaptenen vid lunchtid i går fick besked om att den akuta krisen var över och löfte om att lönerna kan betalas ut, blev det hennes uppgift att ringa runt till spelarna.

– Vi har ju träffats varje dag ändå även om vi inte har tränat tillsammans. Men det var kul att börja träna igen.

Ni möter Tyresö hemma på söndag. Hur har uppladdningen påverkats av det som har hänt de senaste dagarna?

– Det var tisdag i går och vi spelar först på söndag och det är ju inte så att vi har legat på soffan de här dagarna. Vi får, som sagt, försöka lägga detta bakom oss och det är bara att köra på som vanligt, säger Susanne Moberg.

Spelartruppen får samtidigt beröm från KDFF-ledningen:

– De har varit jättelojala, de ska ha all credit för det. Spelarna har också ställt upp och har varit ute och hjälpt till på olika sätt, säger sportchefen Uffe Berglund.

– Vi är väldigt stolta och glada över vad spelare och ledare har presterat och nu hoppas vi att det kan gå något så när i harmoni med resultatet när det gäller det ekonomiska, säger KDFF-ordföranden Johan Linderoth.