18-åring från Broby dog i björnattacken

Kristianstad/Broby Artikeln publicerades
Den 18-årige djurskötaren attackerades av en björn i Orsa rovdjurspark och avled senare av sina skador. 2 bilder
Foto:Ulf Palm/TT
Den 18-årige djurskötaren attackerades av en björn i Orsa rovdjurspark och avled senare av sina skador.

Djurskötaren som dog i Orsa rovdjurspark i fredags var från Broby.

Det var 18-årige Robert Lindvall från Broby som omkom i björnattacken i Orsa rovdjurspark i fredags. I en kommentar på rovdjursparkens Facebooksida skriver hans mamma att han var oerhört stolt över sitt jobb.

Robert Lindvall gick i grundskolan i Broby och började sedan på naturbruksprogrammet vid Ystad gymnasium där han fick praktisk erfarenhet av att arbeta med djur. Efter att ha tagit studenten fick han jobb på rovdjursparken i Orsa.

"Detta var hans dröm att jobba med rovdjur", skriver mamman på djurparkens Facebooksida.

Den tragiska händelsen inträffade på fredagen när Robert tillsammans med en familj som besökte djurparken befann sig inne i hägnet. Familjen deltog i en aktivitet där besökare får hjälpa djurskötaren att lägga ut mat och städa.

Det är ännu oklart hur björnen kunde ta sig in i hägnet som skulle vara tömt på björnar. En utredning pågår och det finns uppgifter om att björnen kan ha tagit sig in genom ett hål under ett stängsel.

Familjen lyckades fly och klarade sig fysiskt oskadda men den 18-årige djurskötaren attackerades av brunbjörnen och dog senare av skadorna.

Björnen sköts av en anställd på parken.