Stort utsläpp av diesel – läckte ut i dagvattenbrunn

Hästveda Artikeln publicerades

Drygt 200 liter diesel läckte ut från en lastbil vid Östra Järnvägsgatan i Hästveda efter en trafikmiss.

Larmet om det farliga utsläppet kom in till SOS Alarm klockan 12.53. Räddningstjänsten arbetade sedan intensivt på platsen i flera timmars tid.

– Det är en lastbil som av misstag kört över en lastkaj på Brittedals elbolag. Det har blivit läckage från en dieseltank. Initialt pratades det om 200 liter diesel, men vi tror det är något mindre än så som runnit ut, säger Per Friis från räddningstjänsten i Hässleholm.

En del av utsläppet ska ha gått ner i en dagvattenbrunn intill.

– Vi har lyckats suga upp en del från tanken och känner oss trygga med att vi ringat in läckaget, säger Per Friis.

Räddningstjänsten hade vid 14-tiden proppat igen dagvattenbrunnen och beställt en specialbil för att kunna suga upp resterna.

– Sedan kommer man att spola dagvattensystemet, säger Per Friis.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.