21-åring greps tre timmar efter att han släppts

Kristianstad Artikeln publicerades

Tre timmar efter att 21-åringen släppts ut från polihuset greps han igen. Denna gång misstänkt för överfall på en 84-årig kvinna i centrala Kristianstad.

Det var vid lunchtid på fredagen utsattes som den 84-åriga kvinnan gick med sin rollator genom Östermalms park på gamla lasarettsområdet i Kristianstad. I närheten av infarten från Lasarettsboulevarden överfölls hon av en man, som försökte rycka till sig hennes väska. Kvinnan stretade emot och höll hårt i sin väska.

Några personer, som blev vittne till händelsen, ingrep när de insåg vad som höll på att hända. De tog fast mannen och höll kvar honom tills polisen kom till platsen. Kvinnan, som bor i Kristianstad, fördes till sjukhus.

– Hon har brutit ett finger. Hon höll hårt i väskan och när han drog i den så skadade hon sig, säger Magnus Johnsson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

21-åringen som misstänks för rånförsöket hade tillbringat natten på polishuset i Kristianstad. Han greps efter ett nattligt tumult vid Centralsjukhuset. 21-åringen misstänks ha slagit sönder fem glasrutor med en träpåle. När en väktare ingrep blev han hotad av 21-åringen.

Klockan nio på fredagsmorgonen sattes 21-åringen på fri fot efter att han förhörts av polisen. Drygt tre timmar senare var han fast igen.

Inne på polisstationen ville inte 21-åringen prata med polisen utan advokat. Förhör skedde i stället under lördagen.

Han anhölls under fredagseftermiddagen och var fortsatt anhållen på söndagen. Häktningsförhandlingar förväntas hållas på måndag.

Vet du mer om rånförsöket? Hör av dig till nyheter@kristianstadsbladet.se