Åhusbo om fortkörningen: ”Vi som bor här störs mer än ni tror”

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Ett gäng killar från Kristianstads kommun röjer upp i skogen vid vattentornsområdet i Åhus.
Foto: Hasse Holmberg / TT
Ett gäng killar från Kristianstads kommun röjer upp i skogen vid vattentornsområdet i Åhus.

Problem med fortkörning på Täppet, enligt en Åhusbo. Kanske kan en limerick hjälpa? Dessutom beröm för skogsrensning vid vattentornsområdet i Åhus och funderingar kring elförsörjningen i stormen Alfridas spår. Allt i dagens spalt.

En som ofta tar hundpromenader i skogen mellan vattenområdet och Pallersområdet är förtjust. Äntligen har Kristianstads kommun tagit tag i området, och så fint det blir!

– Det är ett gäng killar som röjer sly och tar ner träd. De är mycket duktiga, det har blivit så fint därinne så det är riktigt roligt att gå där.

Hon promenerar i skogen dagligen och ser en stor skillnad sedan projektet startade.

– Jag har sagt till dem att de är duktiga. De kan gott få beröm för detta.

Ulf i Sölvesborg är upprörd över de elförsörjningsproblem som uppstått på många håll i landet i stormen Alfridas spår. ”Ta ner de dåliga träden”, skriver han i ett mejl.

”När man tittar på bilder från de stormdrabbade områdena ser man att mycket av detta inte behövt hända. Träden som blåser ned på hus (ofta gran och tall) är ju ofta alldeles för gamla och för höga att stå intill husen. De är ju glesa i kronorna och ser ofta ”sjuka” ut. Skall verkligen försäkringsbolagen betala då man missköter det?”

Ulf tycker också att de så kallade kraftledningsgatorna ofta sköts illa.

”Träden står alldeles intill och är minst lika höga som kraftledningarna. Själv har jag sedan tio år tillbaka haft kontakt med Eon och de lovar att gräva ned ledningarna men inget annat händer än att nätkostnaderna stiger hela tiden.”

Signaturen Siskan hör av sig med en egenkomponerad limerick, som hon hoppas ska kunna påverka fortkörare på smågatorna på Täppet i Åhus, där hastighetsgränsen är satt till 30 kilometer/h.

”På Folkets Parkgatan i Åhus

kör vissa som om de har blåljus.

Vi som här bor

störs mer än ni tror.

Visa hänsyn och sluta med flåbus!”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.