Rånare i vita overaller band äldre par

Tollarp Artikeln publicerades
Området kring huset spärrades av på söndagskvällen.
Foto: jens christian
Området kring huset spärrades av på söndagskvällen.

Det par som rånades i sin bostad i Tollarp på söndagskvällen blev bakbundna av maskerade rånare i vita overaller.

Det var vid 18-tiden på söndagskvällen som det ringde på dörren till det äldre parets villa. När mannen öppnade dörren blev han brutalt inknuffad och bakbunden. Rånarna avancerade sedan vidare in i huset och hittade hustrun, som även hon blev bakbunden.

– De lyckas tvinga av paret nycklar till ett vapenskåp. Där har rånarna tagit en mindre summa kontanter, id-handlingar, tre jaktvapen och några andra vapendelar, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Rånarna stannade i huset i cirka en kvart. De var maskerade och bar vita overaller.

– Det som är iögonfallande var att de hade vita, halvt genomskinliga overaller. Overallerna liknar de som polisens tekniker brukar bära och som man ibland ser poliser bära på film, säger Robert Loeffel.

På söndagen inträffade ett rån mot äldre par i Tollarp.
Foto: Tommy Svensson
På söndagen inträffade ett rån mot äldre par i Tollarp.

Det drabbade paret är i 80-årsåldern. Ingen av dem blev allvarligt skadad fysiskt.

– Men de är förstås väldigt chockade, säger Robert Loeffel.

Det var två män som gick in i huset, men polisen kan inte utesluta att fler varit inblandade.

– Jätteintressant för oss är nu iakttagelser runt Tollarp, en timme innan och efter rånet vid 18-tiden. Det ska ha varit något evenemang i sporthallen och vi hoppas att det har varit en del folk ute. Om man sett bilar man inte känner igen från området eller liknande, är vi intresserade. Vi vill ha hjälp med iakttagelser.

En stund efter att rånarna lämnat huset lyckades det äldre paret ta sig loss och slå larm. Händelsen rubriceras som grovt rån.

I december utsattes ett par i 70-årsåldern i Brösarp för ett väpnat rån i sitt hem. De bands och pistolhotades.

Är den här typen av rån vanliga?

– Nej, som tur är. Och de här vita kläderna har vi inte stött på innan. Det tyder på att de är motiverade och noggrant förberedda.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.