Araslövs GK satsar på hotell

Araslöv Artikeln publicerades
Lagom till Andra chansen kommer det nya hotellet med 98 bäddar att invigas, berättar Gustaf Hagen, klubbchef på Araslöv Golf & Resort.
Foto: INSIDE, Krisztina Andersson
Lagom till Andra chansen kommer det nya hotellet med 98 bäddar att invigas, berättar Gustaf Hagen, klubbchef på Araslöv Golf & Resort.

2018 blir året då Araslövs Golfklubb tar steget och utökar sin anläggning med hotell- och konferensverksamhet.

Satsningen görs för att möta en ökande efterfrågan på just övernattningar och konferensmöjligheter i Kristianstadstrakten.

– Vi märker av en positiv och utvecklande anda i Kristianstad sedan en tid tillbaka, säger Gustaf Hagen, klubbchef på Araslöv Golf & Resort. Det händer så mycket runt om i stan och kommunen, vilket gör att vi också vågar gasa och satsa på nya möjligheter.

Han berättar vidare att de genom olika samarbeten med det lokala näringslivet tror att det är möjligt att tillsammans locka ännu fler besökare till denna delen av Skåne.

Lagom till Andra chansen och Melodifestivalen intar stan, kommer det helt nya hotellet med 98 bäddar, beläget bredvid norra banans artonde hål, att invigas.

– Våra renodlade golfpaket är inarbetade och lockar många golfspelande gäster, berättar Gustaf. Tidigare har det hänt att vi tackat nej till rena konferenser, eftersom vi fokuserat på golfpaketen.

Tanken är att ett helt nytt separat hotell med konferensmöjligheter, helt oberoende av om gästen är golfspelare eller inte, medför att Araslöv GK nu kan erbjuda alla besökare en upplevelse i en fin miljö nära stan inklusive tillgång till intressanta sidoaktiviteter.

– När vi kan ta emot fler gäster på vår anläggning, som inte alla spelar golf, kan det också medföra att tillgängligheten för våra egna medlemmar på golfbanorna blir bättre och dessutom att säsongen för anläggningen totalt blir mycket längre, fortsätter Gustaf.

För den som längtar efter våren och till golfsäsongen, är det planerat för öppning av banan sista helgen i mars.

– Fokus ligger i år på, att som alltid, nå hög kvalitet på greenerna och jobba med rumskänslan på varje hål, varje hål ska vara sin egen upplevelse, säger Gustaf.

Trenden i Golfsverige är positiv, antalet golfspelare växer och det är något som även märks i Araslöv.

– Vi ser ett ökande intresse för golf bland både ungdomar och vuxna, vilket är jätteroligt, säger han. Vi tar gärna emot nya medlemmar hos oss.

fakta

Araslöv Golf & Resort i siffror

Bildat år: 1992

Antal medlemmar: Cirka 1600

Antal golfhål: 36

Antal hotellbäddar: 98

Visa mer...