Arkelstorpsbadet redo för sommaren efter stor upprustning

Kristianstad Artikeln publicerades
Arkelstorpsbadet har rustats upp inför sommaren.
Foto: Jan Isaksson
Arkelstorpsbadet har rustats upp inför sommaren.

En ny gummiduk på botten, nya badstegar och utbytta golv i omklädningsrummen. Det är några av uppfräschningar som gjorts av badet i Arkelstorp.

Det är en omfattande upprustning som genomförts av Arkelstorpsbadet på senare tid.

Staffan Johansson på C 4 Teknik berättar att man under vintern lagt en gummiduk på botten i både 25-metersbassängen och i 12-metersbassängen till en kostnad av cirka en miljon kronor. Även nya badstegar har installerats.

Det sker en kontinuerlig underhåll av anläggningen och en del åtgärder syns kanske inte för besökaren, säger Staffan. Under vintern har till exempel uppvärmningsanläggningen bytts ut och fått utökad kapacitet.

Andra åtgärder som vidtagits under senare år är att golven i omklädningsrummen bytts ut och att fasaden mot Spängervägen renoverats.

Det återstår en del att göra innan badet öppnar. Till exempel ska bassängkanten på stora bassängen målas och bassängbottnarna dammsugas. Tyvärr kommer bastuanläggningen inte att vara i drift i år heller. Kiosken öppnar dock precis som vanligt.

Badets parkering kommer inte vara tillgänglig för besökarna förrän efter midsommar eftersom byggföretag behöver platsen till sitt förfogande. Men det finns möjligheter att under denna korta tid parkera på torget i Arkelstorp (vid gamla banklokalen) alternativt skolans parkering.

Den 13 juni öppnar badet och är öppet fram till den 19 augusti. Skolorna har tillgång till badet till den 7 september.

Fakta

Vid upptäckta fel

Om besökare upptäcker något fel på badet kan detta anmälas till kommunens medborgarcenter för att ärendet ska registreras och därmed med möjligheter att då snabbt avhjälpa felet. Ring 044-13 50 00 eller mejla kommun@kristianstad.se.

Visa mer...