Armén söker efter kvarlevor efter Lelle Hildebrand

Kristianstad Artikeln publicerades

Söket med de danska polishundarna i förra veckan i skogarna utanför Arkelstorp gav inget. Nu tar polisens Kalla fall-grupp hjälp av arméns sökpluton för att hitta spår efter den troligtvis mördade Lelle Hildebrand.

Ole Birger Hansen från den danska polisen och hans hund Eskild var några av dem som hjälpte till i förra veckan i trakterna utanför Arkelstorp.
Foto: Lasse Ottosson
Ole Birger Hansen från den danska polisen och hans hund Eskild var några av dem som hjälpte till i förra veckan i trakterna utanför Arkelstorp.

Polisens Kalla fall-grupp har inte gett upp försöken att hitta spår som kan leda till att fallet med den försvunna turnéledaren Lelle Hildebrand klaras upp.

Både på tisdagen och onsdagen i förra veckan fick den svenska polisen hjälp av danska kollegor som kom hit med specialhundar för att söka i skogen i trakterna av Brunstorp och Kaffatorp utanför Arkelstorp.

– Men de söken gav ingenting så nu letar man vidare, säger Robert Loeffel, presskommunikatör på polisen.

Det som ska sökas av nu är terräng som är extra svår att ta sig fram i. Därför har försvarsmakten ställt upp med hjälp och torsdagen den 28 juni ska arméns sökpluton beta av ett område i trakterna av Röetved.

– Sökandet vid Arkelstorp är avslutat och området som de ska leta i nu är mycket svårtillgänglig. Det är ju även så att terrängen har förändrats markant på flera ställen sedan han försvann år 1999, säger Robert Loeffel.

Polisens Kalla fall-grupp ser även området kring Röetved som extra intressant i utredningen.

– De är väldigt bekanta med området och de platser som undersöks nu är viktiga för utredningen, det är prioriterade områden.

Arméns sökpluton ska vara på plats till och med måndag och ska alltså arbeta under hela helgen, men några detaljer kring vad som ska hända vill inte försvarsmakten avslöja.

Inte heller Robert Loeffel vet några detaljer kring söket och precis som tidigare vill han heller inte avslöja vilka misstankar eller tips som ligger bakom valet av plats att undersöka.

– Nej vi har valt att inte gå ut med det, säger han.

Missing People har hjälp till i omgångar och gjort sök vid bland annat Immeln och i anslutning till platsen där Lelle Hildebrand försvann i Sölvesborg. Om denna veckas sök inte ger något resultat kommer polisen återigen att ta hjälp av Missing People och söka av fler platser.

Fakta

Detta har hänt

25 januari 1999: Turnéledaren Lelle Hildebrand försvinner från en fest i Sölvesborg.

5 februari 1999: Hans väska hittas. I den finns drygt 70 000 kronor.

2001: Polisen söker i Ivösjön. Samma år läggs förundersökningen ner.

2006: Lelle Hildebrand dödförklaras.

2013: Polisens Kalla fall-grupp tar upp fallet.

Februari 2018: Hans fem syskon utfäster en belöning på 350 000 kronor till den som har sådana uppgifter att kroppen hittas, eller att någon blir fälld för att ha bragt Lelle om livet.

7 april 2018: Missing People söker efter fynd vid Immeln.

14 och 17 juni 2018: Missing People söker i omgivningarna där klubben Kartago i Sölvesborg låg vid försvinnandet.

19 och 20 juni 2018: Dansk polis söker med hundar utanför Arkelstorp.

Visa mer...