Polisen ber om vittnesmål efter misstänkt mord i Kristianstad –”väldigt intresserade”

Kristianstad Artikeln publicerades
Polisen spärrade av flervåningshuset under tiden som den tekniska undersökningen.
Foto: Bosse Nilsson
Polisen spärrade av flervåningshuset under tiden som den tekniska undersökningen.

Mannen hittades död i en lägenhet i Kristianstad vid lunchtid på söndagen.

Vid lunchtid på söndagen anträffades en avliden person i en lägenhet i centrala Kristianstad. Polisen spärrade av kring flervåningshuset och utförde en teknisk undersökning. På söndagskvällen anhöll polisen samma man som hade kommit till lägenheten och slagit larm om den avlidne mannen.

Mannen är skäligen misstänkt för mord, det vill säga den lägre misstankegraden.

– Den misstänkte är i 25-årsåldern, och offret har till synes avlidit genom yttre våld, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Vilken typ av våld är det fråga om?

– Det vill vi inte kommentera i nuläget.

Förutom tekniker har även rättsläkare varit på plats. Polisen har knackat dörr och sökt med hund i området, även vid kanalen.

– Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett något kring JH Dahlsgatan. Detta från lördagen fram till söndagen när vederbörande anträffades. Alla vittnesmål är intressanta. Kanske har man sett något udda, en bil eller person som betett sig märkligt. Gör ingen egen bedömning om det kan vara intressant, bara ta kontakt med oss.

Polisen har uppfattningen att platsen där personen påträffades, också är brottsplatsen.

En rättsmedicinsk undersökning ska göras av den avlidne mannen, som är i 30-årsåldern. Mannens anhöriga underrättades under söndagskvällen. Polisen fick framgång med att identifiera mannen efter en anmälan om en försvunnen person hade inkommit.

Polisen vill inte kommentera om någon av personerna är kända av polisen sedan tidigare, eller om de är bekanta med varandra.