Befarad strejk i Danmark kan drabba tågresenärer över Öresundsbron

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: Gunnel Persson

Enligt Skånetrafiken befaras stora delar av det danska tågbolaget DSB tas ut i strejk från klockan 04 på måndag morgon. Det drabbar tågresenärer över Öresundsbron.

”Det innebär att ingen tågtrafik kan köra över Öresundsbron på morgonen”, skriver Skånetrafiken i ett pressmeddelande och tillägger att det i nuläget inte finns någon närmare prognos.

”Vi har indikationer som tyder på att strejken blir av”, skriver Skånetrafiken på sin sajt klockan 04.29.

”För resenärer som ska resa till CPH Airport Kastrup eller vidare i Danmark, förbereder Skånetrafiken för att sätta in ersättningsbussar från Hyllie. På stationerna Hyllie, Malmö C, Lund C och Helsingborg förbereds för extra personal med gulvästar för att hjälpa till med information och att hitta rätt”.

Ett tågstopp över Öresundsbron kan också medföra följdförseningar på den svenska sidan.

”Skånetrafiken uppmanar sina resenärer att vara ute i extra god tid eller om möjligt välja en alternativ resa eller resväg och att söka sin resa i appen eller reseplaneraren som uppdateras löpande”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.