Bengt: ”Donald Trump är välkommen hit”

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Klimathotet, Kristianstadsdagarna och tv-bilagan. Det är ämnena som dominerar dagens spalt.

Bengt Andersson har läst den senaste rapporten från FN om klimatet. Den visar att vi har mindre än ett decennium på oss att göra drastiska förändringar för att minska utsläppen av växthusgaser.

– Vi måste ta tag i detta nu, det är skrämmande. Jag kanske inte lever om tio år men jag har barnbarn och de får ta smällen.

Han efterfrågar fler galor som lyfter frågan, och kunskapen om klimatet. Och så vill han diskutera forskningsresultaten med USA:s president.

– Donald Trump är välkommen hit så ska jag berätta om permafrosten.

Bengt Andersson har även läst Sofie Gerhartzs insändare om Kristianstadsdagarna.

– Jag har förstått att det finns politiker som är emot öltälten med det finns ju på alla festivaler. Jag vill ha tillbaka Kristianstadsdagarna, säger han och fortsätter:

– Stan är totalt död. Jag brukar skoja om det men det men jag menar det verkligen. Går du ut en lördag eftermiddag finns det inget att göra.

Han minns med glädje festivaldagarna, dansbandsscenen på Stora Torg, coverbanden på Lilla Torg och tivolit.

– Det svängde ordentligt. Det var så trevligt och det fanns något för alla.

På tal om Sofie Gerhartz insändare så har det smugit sig in ett fel. Hon ville inte säga att krogarna kan ha ölserveringar utan menar uteserveringar.

Rätt är alltså: Kristianstadsdagarna kan bli en chans för föreningar att visa upp sig, krogar att ha uteserveringar på torgen, mimartister, konstutställningar, konserter och dansbana på något av torgen.

Förändringarna kring tv-bilagan fortsätter att väcka reaktioner.

Gösta tycker att den ska komma var fjortonde dag för att hålla nere på kostnaderna.

Även Birgit saknar bilagan.

– Snart finns det inget kvar som vi äldre vill se. Tidningen består nästan till hälften av annonser, det är inget som intresserar oss. Det blir mindre och mindre av sådant som intresserar mig. Det är alldeles för stor del sport och det intresserar mig inte att läsa. Ni bör tänka om för oss äldre som prenumererar, säger hon.

Kristianstadsbladets chefredaktör Jörgen Svensson svarar:

– Alla förändringar av något slag innebär att vi får reaktioner, och konstigt vore det annars, vi har trots allt en bit över 100000 läsare över veckan. Men vi tar till oss av de synpunkter vi får, skam vore det annars. Apropå annonsmängden kan jag inte riktigt ställa upp på beskrivningen. I själva verket har andelen sjunkit över över åren. Dessutom är det ju så att annonser också är en form av innehåll som tillför mycket. En dagstidning utan annonser tycker jag är mindre attraktiv, säger Jörgen Svensson.

Till sist, signaturen ”Damen i den grå Peugeoten” vill rikta ett stort tack till tre främlingar.

– Stort tack till de tre gentlemän som hjälpte mig med min bil vid teatern i tisdags kväll så att jag kom hem.