Bil av vägen och in i trädgård – män stack

Åhus Artikeln publicerades
Foto:Läsarbild

En personbil har kört av vägen och in i en trädgård på söndagskvällen.

Tre män har tagits med för provtagning efter att polis sökt efter dem med hund.

Olyckan skedde vid 21.30-tiden på länsväg 118 i Åhus. Bilen körde rakt igenom en häck och ett plank in i en trädgård på Jagarevägen och personerna i bilen lämnade olycksplatsen till fots.

Ett vittne uppger för Kristianstadsbladet att killar sågs springa från platsen. Bilstereon lämnades på högsta volym och i bilen fanns blodspår.

Enligt vittnet ska polisen ta dit hundar för att försöka spåra killarna som misstänks för smitning från olycksplats.

– Vi har sökt efter dem bland annat med hjälp av hundpatrull, dels för att kontrollera skadeläget och om någon behöver hjälp, dels för att kontrollera varför de lämnat platsen – om det ligger något annat brott bakom som att föraren saknar körkort, är påverkad eller något annat. Just nu har vi några personer som vi håller på att kontrollera, så har vi tur kan vi komma fram till att det är de, säger polisinformatör Fredrik Bratt.

Strax efter klockan 23 uppger han att några personer, oklart hur många, frihetsberövats. Vad gäller skadeläget säger han att det inte framkommit något akut ambulansbehov.

Vid klockan 00.15 går polisens ledningscentral ut med att tre män har hittats i anslutning till bilen. Alla ska ha visat tecken på att vara påverkade och togs med för provtagning. Det ska göras en utredning om vem som körde bilen.

– Vi misstänker dem för smitning från trafikolycka. Alla tre fick lämna prover och vi misstänker att någon av dem har kört. De var så pass berusade att de fick läggas in för lagen om berusade personer. Vi kommer att höra dem vid ett annat tillfälle, säger Carina Berggren, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.